Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
as 416552898

VINKKEJÄ AJAMISEEN LUMELLA JA JÄÄLLÄ

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Jäiset tiet ja pimeät sumuiset yöt sekä odottamattomat lumimyrskyt voivat hankaloittaa ajamista talvisin. Turvallinen ajaminen lumessa ja jäällä sekä matkustaminen vaikeissa olosuhteissa vaativat paljon kärsivällisempää ajotyyliä sekä muutamia tärkeitä valmisteluja, joilla varmistetaan, että olet valmis kohtaamaan parhaissa mahdollisissa olosuhteissa ajamisen talviolosuhteissa.

Valmistele autosi talviajoon

Ihan ensimmäiseksi tarkista, että renkaasi ovat hyvässä kunnossa ja kunnolla täytetty. Tarkista myös minimikulutuspinta, joka talviajossa - useissa maissa, on 1,6 mm.
Jos asuinalueellasi esiintyy pitkiä ja haastavia talviolosuhteita, sinun kannattaa vaihtaa kesärenkaat talvirenkaisiin, kuten MICHELIN Alpin -rengasmalliston renkaisiin, jotka tarjoavat paremman pidon lumessa ja jäällä niiden leveän kulutuspinnan ja syvyyden ansiosta. Jos ajat usein talvisin vuoristoteillä, harkitse lumiketjujen ostoa erityisen lumisille teille. Ne parantavat pitoa tiellä.
Jos asut alueella, jossa talvet ovat leutoja, mutta silloin tällöin saattaa sataa lunta, hyvä rengasvaihtoehto autoosi voisi olla ympärivuotiset renkaat, jotka takaavat turvallisuutesi lämpötilojen laskiessa. 
Muista puhdistaa lumi autostasi, lisätä pakkasnestettä tuulilasinpesimeen ja sulattaa tuulilasi ennen kuin lähdet matkaan.

Ole varovainen, kun ajat lumessa ja jäällä

Jarrutus voi olla vaikeampaa, kun ajat lumessa ja ajat jäällä, joten aja hitaammin ja lisää jarrutusetäisyytesi autosi ja edellä kulkevan auton välillä jopa 10-kertaiseksi, erityisesti erittäin jäisillä teillä.
Vältä liukastumista jarruttamalla varoen, ja muista ajaa vain levättyäsi hyvin ja ollessasi valppaana. Pysy omalla kaistalla ja anna muille ajoneuvoille runsaasti tilaa. Poista vakionopeussäädin käytöstä, sillä se voi lisätä liukumisriskiä. Ellei teitä ole hiekoitettu hyvin, sinun kannattaa aina ajaa muiden ajoneuvojen jättämiä jälkiä pitkin, kun ajat lumessa tai jäällä, sillä pakkautunut lumi voi tarjota huonomman pidon kuin tuore lumi.
Jos ajat pitkän matkan, pidä autossasi hätävarusteita, kuten ruokaa, lämpimiä vaatteita ja taskulamppu, siltä varalta, jos autosi jää jumiin sään vuoksi. 

Automaattivaihteisen auton ajaminen lumessa

Jos ajat automaattivaihteista autoa lumessa, autossasi saattaa olla ”lumitila”, joka auttaa sinua ajamaan turvallisemmin ja vähentämään mahdollista renkaan pyörimistä. Joidenkin automaattivaihteisten autojen vaihdekepissä voi olla asento 2. Tässä tapauksessa valitse asento 2: auto käyttää vain 2 ensimmäistä nopeutta. Se säilyttää auton nopeuden matalana, mikä on erittäin hyödyllistä, kun ajat jyrkissä rinteissä lumella ja jäällä. Sen lisäksi se mahdollistaa moottorijarrun käytön. Jos ajat manuaalivaihteista autoa, käytä korkeampaa vaihdetta parantaaksesi auton hallintaa.
 

Tutustu ympärivuotis- ja talvirengasvalikoimaamme.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.