Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
reifenpannenspray 65001 anwendung am reifen

Miten auton rengastiivistettä käytetään?

Vinkkejä ja ohjeita autoa varten

Muista, että auton rengastiivistesuihke, kuten muutkin rengasrikon korjaustavat, on tilapäinen ratkaisu, jota ei suositella pitkien matkojen ajamiseen.

Jos renkaasi ovat vahingoittuneet, pyydä ammattilaisen mielipide mahdollisimman pian. 

Seuraavassa tarkastelemme kaikkea, mitä sinun tulee tietää auton rengastiivistesuihkeesta: miten sitä käytetään, mitä etuja se tarjoaa ja kuinka kauas ja kuinka nopeasti voit ajaa sen käytön jälkeen. 

Mikä on rengastiivistesuihke?

Kohtasitpa sitten tiellä naulan tai renkaan kumissa yllättävän halkeaman, odottamaton rengasrikko sattuu helposti. Tiesitkö, että puhjenneen renkaan vararenkaaseen vaihtamisen lisäksi on olemassa helppo tapa korjata rengasrikko tilapäisesti niin, että pääset takaisin tien päälle ja autokorjaamoon ammattilaisen tekemää arviointia varten?

Rengastiiviste on suosittu tapa korjata rengasrikko tilapäisesti: suihke pysäyttää renkaan tyhjiin vuotamisen, ja autonvalmistajat tarjoavat sitä usein yhdessä vararenkaan kanssa tai sen sijaan.

Eräät rengasvalmistajat tarjoavat myös renkaita, joissa on sisäänrakennettu tiiviste.Esimerkkinä tästä on Michelinin Selfseal-teknologia . Se estää renkaan tyhjenemisen. Tekniikka tukkii pistovauriosta syntyneen reiän ja säilyttää paineen, jolloin voit jatkaa ajamista.

Renkaan paikkausaine toimitetaan spraynä, joka auttaa sulkemaan pistovauriosta syntyneitä vuotokohtia.. Paikkausainetta käytetään rengasrikon tapahduttua. Paikkausainetta ruiskutetaan renkaaseen venttiilin kautta, ja kun se on jähmettynyt, voit jatkaa ajamista. Muista kuitenkin tarkistaa rengaspaineet vähän matkaa ajettuasi ja säädä ne tarvittaessa suositeltuun arvoon.

Kenelle on hyötyä rengastiivistesuihkeesta?

Rengastiivistesuihke on helppokäyttöisimpiä ja edullisimpia tapoja korjata rengasrikko väliaikaisesti, sillä se estää ilman vuotamisen renkaasta. Tätä hyödyllistä tuotetta kannattaa pitää aina mukana autossa. Vaikka tuotetta tuleekin käyttää vain lyhyen matkan ajamiseen, se voi auttaa siirtämään autosi turvalliseen paikkaan rengasvahingon jälkeen. Se on myös kätevä tilapäinen vaihtoehto vararenkaalle. 

map search desktop

Löydä lähin rengasliike muutamassa sekunnissa

Hakuehto
Osoite, paikkakunta tai postinumero
Auto
  • Auto
  • Moottoripyörä
Paikanna minut
Etsi
Suomen viisi suurinta kaupunkia

Mistä voin ostaa auton rengastiivistesuihketta?

Rengasrikkojen korjaamiseen tarkoitettu tiivistesuihke on erittäin helppokäyttöinen, ja sitä myydään useissa paikoissa, mukaan lukien autokorjaamoissa ja verkkokaupoissa. 

Miten käyttää rengastiivistesuihketta?

Rengasvuodot estävä suihke toimitetaan yleensä paineistetussa aerosolipurkissa, ja sitä levitetään kompressorilla varustetun rengasventtiilin kautta. Käytä tuotetta suihkepurkissa olevien ohjeiden mukaisesti.

Vaikka rengastiivistesuihke onkin yleensä helppokäyttöinen, sitä on tärkeää käyttää turvallisessa paikassa. Pysäköi autosi turvalliseen paikkaan kauas liikenteestä tai muista potentiaalisista vaaroista. Pue päällesi huomioliivi ennen kuin asetat varoituskolmion paikalleen varoitukseksi muille autoilijoille siitä, että olet pysäköinyt tienvarteen. Kun olet lisännyt ja kiinnittänyt tiivisteen, tarkista rengaspaine heti, kun se on mahdollista. 

Kuinka paljon rengastiivistettä tulee käyttää?

Purkki riittää yhteen käyttökertaan, eikä tuotetta voida käyttää uudelleen. Oikean rengaspaineen saavuttamiseksi koko aerosolipurkin sisältö on ruiskutettava korjattavaan renkaaseen. Jos purkkiin jää paikkausainetta, se yleensä kuivuu eikä tuotetta voida käyttää uudelleen

Muista hankkia tilalle uusi paikkausaine vastaisuutta varten ja tarkista viimeinen käyttöpäivä, jos ostamisesta on kulunut pidempi aika.

Kuinka nopeasti rengastiivisteen kanssa voidaan ajaa?

Vuotojen korjaamiseen tarkoitettu renkaan paikkausaine on vain tilapäinen ratkaisu. Sitä ei tule käyttää pitkillä ajomatkoilla tai yli 80 km/h nopeuksilla ilman että renkaat tarkistutetaan ensin rengasammattilaisella.

Pitääkö rengas vaihtaa paikkausaineen käytön jälkeen?

Suosittelemme, että tarkastutat renkaan rengaskorjaamossa. Rengas on saattanut vaurioitua rengasrikon yhteydessä. Rengasammattilainen osaa kertoa, mikäli rengas tarpeen vaihtaa.

Mitä muita rengasrikkoja ehkäiseviä ratkaisuja on saatavilla? 

Renkaan paikkausaine on yksi monista keinoistaratkaista tyhjentyneen renkaan aiheuttama ongelma. Muita vaihtoehtoja ovat:

Puhjenneen renkaan korvaaminen vararenkaalla..
Run-Flat-renkaiden käyttö.Ne on erityisesti suunniteltu torjumaan tyhjenemisen vaikutuksia rengasrikon sattuessa, jotta voit jatkaa matkaasi lähimpään korjaamoon tai kääntyä rengasammattilaisen puoleen.
– Renkaat, joissa on sisäänrakennettu tiivistystekniikka, kuten MICHELIN Selfseal

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.