LÖYDÄ OIKEA RENGASLÖYDÄ OIKEA RENGAS NÄYTÄ KAIKKI RENKAATNÄYTÄ KAIKKI RENKAAT JÄLLEENMYYJÄTJÄLLEENMYYJÄT

Rata- ja tiekäyttöön tarkoitettujen renkaiden tarkastus

Rata- ja tiekäyttöön tarkoitettujen renkaiden tarkastus

 • Mitä renkaista tulisi tarkistaa ennen tieajoon siirtymistä ratapäivän jälkeen?
  Suosittelemme tarkistamaan, että renkaan kylmäpaine on palannut oikeisiin lukemiin ja ettei renkaan sisärakenne ole näkyvissä (esim. kulumisen, vaurion tai törmäyksen takia). Kulutuspinnan urasyvyyden tulee myös olla vähintään lain minimivaatimuksen mukainen.
 • Mitkä merkit kertovat poikkeavasta renkaan kulumisesta radalla? Mitä ne tarkoittavat suhteessa auton jousitusgeometriaan tai ajotyyliini?
  Rata-ajossa, jossa renkaat joutuvat kovemmalle rasitukselle, niiden kuluminen on nopeampaa ja erilaista kuin maantieajossa. Toistuva rasitus kaarteissa tarkoittaa, että kuluminen näkyy selvemmin kulutuspinnan ulkoreunoissa ja ulommalla olka-alueella. Tällainen kuluminen voi olla myös merkki liian pienestä negatiivisesta camber-kulmasta ja/tai liiallisesta aliohjautumisesta. Etsi kulumista myös sellaisten ajoneuvojen sisäolka-alueista, joilla on korkeat negatiivisen camber-kulman tasot.
 • Mistä renkaan kulumista voi tarkkailla ?
  Kulumisvaroittimet ovat renkaan pääurien pohjalla olevia kohoumia. Jos rengas on kulunut näiden kulumisvaroittimien tasolle, se on vaihdettava. Kulutuspinnan lakisääteisen vähimmäissyvyyden tulee olla vähintään 1,6 mm kesärenkaissa.
  06/2013 – Urheilulliset renkaat – club911.net
 • Jos renkaani kulutuspinta on yhä 2 mm sisäuran kulumisvaroittimen yläpuolella mutta ulkoreunassa sen alapuolella, onko sen käyttö yhä laillista?
  Kyse ei ole siitä, mitä laki määrää, vaan siitä, mikä on tieturvallisuuden kannalta hyvä käytäntö. Siksi suosittelemme, että vaihdat renkaasi, jos havaitset selvää olka-alueen kulumista. Jos kuluminen on jollain tavalla poikkeavaa (kulumispinnan sisä- tai ulkopuolella), suosittelemme, että tarkistat pyörien suuntauksen.
  06/2013 – Urheilulliset renkaat – club911.net

Intohimona high performance?

High Performance -rengasmallisto

High Performance -rengasmallisto

Tutustu Michelin High Performance -renkaisiin Löydä omasi
Tutustu MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S -renkaaseen

Tutustu MICHELIN Pilot Sport 4 S -renkaaseen

Tunnetko erään Michelinin viimeisimmistä innovaatioista? Tutustu tähän renkaaseen
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

Pelkästään moottoriurheiluun ja High Performance -tuotteisiin omistettu YouTube-kanava Katso nyt