Näytä jälleenmyyjät lähellä Tee uusi haku
xin4 1 2x

Michelin X-Ice North 4 – kolme testivoittoa neljän vuoden aikana

Michelin X-Ice North 4 niitti jälleen menestystä autolehtien rengasvertailuissa, kun Vi Bilägare, Teknikens Värld ja Tekniikan Maailma testasivat talvirenkaita vuoden 2022 rengastesteissä. Michelin X-Ice North 4:n menestyksen taustalla on renkaan vallankumouksellinen kulutuspintakuvio ja noin 250 teräsnastaa, jotka takaavat lyhyemmän jarrutusmatkan, alhaisen melutason ja pienemmän vierintävastuksen.

Ei ole sattumaa, että Michelin X-Ice North 4 on useita kertoja valittu testivoittajaksi monissa riippumattomissa rengastesteissä. Neljän viime vuoden aikana Michelin X-Ice North 4 on ollut testivoittaja kolmena vuotena (2019, 2020, 2022). Renkaan peräti 250 nastaa tarjoaa hyvän pidon, ja suuri nastamäärä antaa renkaalle sen kiistämättömät kilpailuedut.

"Klassisena talvirenkaana sitä on vaikea päihittää, sillä rengas pitää erinomaisesti jäällä ja lumella. Lisäksi ajovakaus ja -mukavuus asfaltilla ovat erinomaiset", kirjoittaa Teknikens Värld (20/2022).

X-Ice North 4 suoriutuu erittäin hyvin myös Suomen rengastesteissä. "Michelin on jäällä huippurengas, vaikka malli onkin jo muutaman vuoden ikäinen. Renkaan ajettavuus on rauhallista, eikä pito lopu missään tilanteessa", kirjoittaa Tekniikan Maailma.

Mullistava teknologia

Michelinin X-Ice North 4 -nastarengas on monella tapaa mullistava rengas. Merkittävä uudistus on nastamäärän kasvattaminen noin 90:stä noin 250:een edeltävään X-Ice North 3 -malliin verrattuna. Nastojen suuri määrä antaa renkaalle tärkeän kilpailuedun, sillä sen ansiosta renkaan jarrutusmatka on viisi metriä lyhyempi verrattuna edeltäjään, X-Ice North 3-renkaaseen, joka sekin on menestynyt hyvin rengastesteissä. X-Ice North 4:n suunnittelun taustalla on kuitenkin aivan uudenlainen pintakuvio ja nastojen sijoitteluteknologia, jotka parantavat renkaan talviominaisuuksia.

Erityisesti SUV-autoille kehitetyt renkaat

X-Ice North 4:n SUV-versio saavuttaa myös hyvän tuloksen vuoden 2022 rengastesteissä. "X-Ice North 4 on ollut pitkään yksi parhaista. Niin myös SUV-versiona. Renkaan pitkittäispito on vakuuttava", Vi Bilägare kirjoittaa syyskuussa 2022 julkaistussa rengastestissä.

Lehti jatkaa: "Michelin sopii kuljettajalle, joka etsii hyvää pitoa jäällä ja lumella sekä ajomukavuutta. Alhaisen melutason lisäksi renkaalla on lineaarinen ohjausvaste ja miellyttävä ajovakaus suoralla tiellä. Se on myös testin kevyimmin rullaava rengas."

Michelin X-Ice North 4 SUV saa Vi Bilägaren testissä yhteensä 82 pistettä sadasta, mikä tekee siitä luokkansa parhaan nastoitettujen SUV-renkaiden joukossa.

Uusi pintakuvio

X-Ice North 4 -renkaan pintakuvio on erityisesti suunniteltu mahdollistamaan suuren määrän nastoja sekä renkaan keski- että olka-alueella. Kulutuspinnassa on yhteensä 22 pitkittäistä nastariviä verrattuna edeltäjärenkaan X-Ice North 3:n kymmeneen nastariviin. Uusimman sukupolven V-muotoinen pintakuvio mahdollistaa entistä paremman jää- ja lumihiukkasten poiston, mikä antaa renkaalle erityisen hyvän pidon. Uuden pintakuvion, nastojen sijoittelun sekä uuden kumiseoksen ansiosta rengas käyttäytyy vakaasti ja varmasti kaikilla alustoilla.

Hiljainen ajoääni

Michelin X-Ice North 4 on hiljaisempi verrattuna muihin premium-luokan huippurenkaisiin. Tämä on mahdollista patentoidun pintakuvion ansiosta, jossa nastat on sijoitettu optimaalisesti koko renkaan leveydelle. Näin saavutetaan matala melutaso ja hyvä pito erityisesti lumella ja jäällä. Rengasääni on hiljainen kaikenlaisilla alustoilla, mikä lisää ajomukavuutta.

"Ohjaamoon tuleva melu mitataan desibelimittareilla, jotka "tallentavat" ääntä kuljettajan korvissa kymmenen sekunnin ajan, mutta subjektiivinen arvio tiemelusta painaa eniten renkaan saamissa pisteissä. Michelin on selkeästi hiljaisin sekä mittausarvoltaan että korvalla kuultaessa", Vi Bilägare kirjoitti syyskuussa 2022.

Parempi vierintävastus

Uuden renkaan vierintävastus on 19 % pienempi kuin edeltäjällä, mikä yhdessä Michelinin tunnustetun pitkän käyttöiän kanssa merkitsee merkittäviä polttoainesäästöjä. Jotta rengas toimisi optimaalisesti, renkaassa on oltava oikea ilmanpaine. Oikea ilmanpaine parantaa turvallisuutta, taloudellisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. 

Löydä oikea rengaskoko

Michelin X-ICE North 4 -renkaasta on saatavana 68 eri kokoa, kun taas Michelin X-ICE North 4 SUV -renkaasta on saatavana 89 eri kokoa. Oikean rengaskoon valitseminen ajoneuvoon on tärkeää, jotta rengas toimisi hyvin ja kestäisi mahdollisimman pitkään. Oikea rengaskoko löytyy esimerkiksi ajoneuvon rekisteriotteesta tai autossa käytössä olevista renkaista. Rengaskoko on merkitty kaikkiin renkaisiin. Täältä saat apua oikean talvirengaskoon valintaan.

Käyttämääsi verkkoselainta ei tueta
Tämä verkkosivusto ei tue käyttämääsi verkkoselainta. Sen vuoksi kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi aiotulla tavalla. Tämä saattaa hankaloittaa sisältöjen selaamista. Käytä tai päivitä/asenna jokin seuraavista selaimista, jotta voit käyttää tätä verkkosivustoa mahdollisimman monipuolisesti.